Çocuklarınıza Okuma Becerileri Öğretin
Okuma, diğer tüm eğitim becerilerinin temelidir. Okuma özelliği olmadan çocuklar sesleri tanıyamaz veya yazamaz. Deneysel bilimler, sosyal bilimler, matematik ve teknoloji de aynı şekilde anlaşılamaz.
Ahşap Oyuncak: Çocuklar için Eğlence ve Gelişim Farkı
Oyuncak dünyası, sürekli yeni ürünler geliştirirken kullanılan ham maddeler ve tasarımlarla her gün daha da zenginleşmektedir. Oysa bu...
Eğitici Oyuncaklar Çocuklar için Neden Önemlidir?
Bir çocuğun gelişiminin ilk aşamalarında eğitici ve fiziksel aktivite oyuncaklarının tanıtılmasının, duyularını güçlendirdiğini, hayal gücünü harekete geçirdiğini ve sosyal becerilerini geliştirdiğini hepimiz biliyoruz.
Okul Öncesi Eğitimde Oyun Teorileri
Oyun oynamanın insan vücuduna verdiği his herkes tarafından bilinir. Oyun oynarken, insanlar mutlu, zihinsel olarak rahatlar. Eğlenin, heyecanlanın ve kısa bir süre gerçek dünyadan izole olun.
"Oyun nedir?" Sorulduğunda, doğrudan tanımlamak zor olabilir. Bu gerinim durumu literatürdeki neredeyse tüm araştırmacılar tarafından desteklenmektedir. Yani, oyun oynanıyor, eğleniyor, mutlu oluyordu, ancak tam olarak ne olduğu açıklanmayabilir. Oyun, antik çağlardan beri birçok araştırmacı tarafından araştırılsa da, bugün bile tanımlamak ne yazık ki çok zor.
Oyunun Felsefesi
Yunan Aristoteles, insan ve toplum dengesini göz önünde bulunduran eğitime yaklaşımıyla hala dikkat çekiyor.
İnsan eğitiminde; alışkanlıklar, vücut eğitimi ve zihin üç temel unsurdur. Özellikle, çocukların beş yaşına kadar eğitime girmemesi gerektiğini ve oyun ve diğer uğraşıların yeterli olacağını söylüyor. Aristoteles'e göre, zihinden önce vücut oluştuğu için zihinsel eğitimin beden gelişiminin ardından yapılması gerekiyor.